Het gras is écht groener aan de overkant (nieuwsbrief)

Het gras is écht groener aan de overkant (nieuwsbrief)

Mogen we jullie even vertellen over ons avontuur? De camping is volledig geopend, we hebben kennis gemaakt met de lokale voorjaarsstormen, een heuse bruiloft verzorgd en de firepit is in gebruik genomen. Hadden we al gezegd dat de camping inmiddels PRACHTIG groen is? We vertellen je er alles over in onze derde nieuwsbrief, die door de drukte iets langer op zich heeft laten wachten dan we van plan waren…

Bar & épicerie, blijvend in ontwikkeling !

Hoewel we al even open waren, zitten we niet stil. We blijven ons assortiment verruimen. In de bar zijn inmiddels Picon bière, Kir Royal, Port, Amaretto, Jack Daniels, Tomatensap en diverse Monin siropen toegevoegd aan het assortiment. Achter de schermen zijn we met onze nieuwe ijsmachine de Mojito’s druk aan het testen voor deze zomer – dus stay tuned!

Naast het assortiment werken we aan de kalender, waaraan we onlangs een heuse expat night hebben toegevoegd, die elke derde maandag van de maand plaatsvindt. De eerste editie was een groot succes. Een dozijn expats maakte gretig gebruik van ons gloednieuwe terras, dat voor en achter samen plaats biedt aan 40 gasten. Dennis blijkt achter de bar een snelle leerling en tapt inmiddels perfecte Licorne biertjes!

De épicerie heeft, naast dagelijks vers brood en de krant, nu ook wekelijks verse groenten en fruit (lekker!) van Philippe & Henriette uit het dorp.

Er is bovendien een scala aan non-food artikelen verkrijgbaar om ook onze campinggasten goed van dienst te kunnen zijn. We wachten met smart op de elektrische fietsen die we hebben besteld voor de verhuur. Buiten lokale kazen en vlees hebben we ook overheerlijk ijs van lokale leverancier la Ferme de Lune in de vriezer liggen.

Met de zomer in aantocht wel zo lekker, voor kinderen, volwassenen én onszelf… Daarnaast zijn we nog steeds in gesprek met diverse lokale leveranciers voor frequente leveringen van (vers)producten, om tijdens het hoogseizoen een nog aantrekkelijker assortiment te kunnen aanbieden. Tot slot ontmoeten we nog regelmatig nieuwe gezichten uit St. Bonnet de Condat en omliggende dorpen, die allemaal even vriendelijk zijn – we voelen ons dan ook nog altijd ontzettend welkom.

De camping is geopend!

Op 29 april ontvingen we niet alleen een fijne club vrienden en familie voor Dennis’ verjaardag, maar ook liep het dorp liep uit voor de officiële opening van de camping. Niemand minder dan loco-burgemeester Sarah Chabrier knipte het lint door. Daarna hebben we alle genodigden vol trots rondgeleid over het terrein, door de Mobil Homes en de Chalets. De positieve reacties waren een kroon op ons werk en gaven nieuwe energie om verder te bouwen aan onze droom.

De avond eindigde in een prachtig feest, waarbij de Nederlanders en Fransen samen op de tafels dansten op de muziek van Les lacs du Connemara. Zulke feestjes hopen we nog vaak te mogen geven, want het werd laat – maar het was oh zo gezellig! Wij zijn niet de enigen die hun deuren openden, want we mogen in de nabijgelegen dorpen Marcenat en Saint Saturnin twee nieuwe restaurants feliciteren. Voortaan kunnen we onze gasten L’hôtel de la poste en Le Moulin de la Santoire van harte aanbevelen voor zowel lunch als diner.

De lang verwachte veiligheidsinspectie kwam ook nog voorbij en heeft ons in één keer goedgekeurd! Zodoende namen we met plezier onze firepit in gebruik, waar de eerste marshmallows al geroosterd zijn. We hebben onszelf ook aangemeld bij Relais Motards, om de talrijke motorrijders te laten weten dat ze bij ons van harte welkom zijn. Buiten motorrijders mochten we al fietsers, wandelaars, vissende tieners en rustzoekende toeristen verwelkomen. Van solo reizigers tot hele gezinnen, verbleven er al gasten in tenten, caravans, campers, chalets en Mobil Homes. Het merendeel was Frans, maar we kunnen ook Engeland, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Corsica en België afstrepen. Sommigen op doorreis, anderen 3 tot zelfs 8 nachten.

Het doet ons vooral goed te merken dat we van alle gasten tot nu toe enorm positieve feedback krijgen. Vaker dan eens hebben onze gasten nog een nachtje bijgeboekt, omdat ze het hier zo fijn vonden, in de prachtige Cantal én op onze camping.

Dat is natuurlijk het grootste compliment dat we kunnen krijgen. Niet geheel onbelangrijk, we hebben inmiddels eindelijk de speeltuin geleverd gekregen en het hele bouwpakket zelf in elkaar gezet. Om 23:00 ’s avonds werd het geheel last-minute verankerd met snelbeton, zodat de kinderen die voor de bruiloft kwamen, lekker konden spelen.

Bruiloft

Toen we ons plan om een camping te starten in het buitenland nog niet eens hadden uitgesproken, vroegen Romenique en Roy ons als ceremoniemeesters voor hun bruiloft. Door Corona werden die plannen een paar jaar uitgesteld, waarna de nieuwe datum op 28-05-2022 werd geprikt. Met een nieuwe datum en ons vertrek, volgde ook een nieuwe locatie.

Zodoende hadden wij de eer om het aanstaande bruidspaar met hun gasten bij ons in Frankrijk te ontvangen, voor een ware camping-bruiloft. We sloten de deuren tijdelijk om het gezelschap een exclusieve beleving aan te kunnen bieden.

Daarmee kwam een lange tijd van voorbereiding voor ons tot een hoogtepunt, we wilden immers alles klaar hebben voor het huwelijk van Dennis’ nichtje. Het was hard werken, maar we kijken voldaan terug op een weekend waarin we bijna 40 personen hebben voorzien van diverse maaltijden, een mooie ceremonie en een geweldige feestavond! De sfeer was fantastisch en afgaande op de reacties, heeft iedereen het geweldig naar zijn zin gehad.

Verder op televisie te zien in ‘Ik Vertrek’

De filmploeg komt nog één keer terug om te kijken hoe we het er tot nu toe vanaf brengen. Ondertussen filmen we natuurlijk zelf ook de nodige homevideo beelden voor ‘onze’ aflevering, die naar verwachting in november uitgezonden zal worden. Daarop is onder andere te zien hoe Jelle voor een 72-urig flitsbezoek naar Nederland vertrok.

We draaiden hoe we het terrein te lijf gingen om alles weer mooi, groen, egaal en aangeplant te krijgen. En ja, dat doen we óók met een wijntje op de zitmaaier. We ontvangen via allerlei kanalen reserveringen voor de komende maanden en er stoppen af en toe passanten voor één of meerdere nachten. We beleven zo nu en dan wat een voorjaarsstorm kan doen in de bergen van Frankrijk.

De meeste waarschuwingen voor onweersbuien lijken in ons micro-klimaat onterecht. Áls het echter wel stormt, dan komt het met bakken uit de hemel, worden onze plantjes blij van. Gelukkig is het over het algemeen heerlijk weer, met veel zon en fijne temperaturen, waarbij het ’s nachts altijd lekker afkoelt.

Ons hoor je niet klagen, wij hebben hier ons ritme gevonden en zijn van plan om nog lang te blijven!

À bientôt, veel liefs.

Dennis & Jelle