Volop hoogseizoen op onze Franse Camping (nieuwsbrief)

Volop hoogseizoen op onze Franse Camping (nieuwsbrief)

Het moment van de waarheid is aangebroken, floreert onze camping tijdens het hoogseizoen of piepen en kraken we tot we breken? Je leest er natuurlijk weer alles over in deze nieuwsbrief vanuit La douce France..!

14 Juillet

Door wat administratieve problemen leek het er even op dat er op 14 juli, de nationale feestdag, geen vuurwerk in het dorp zou zijn. Als onderdeel van onze integratie hier vonden we dat enorm zonde. Daarom besloten we op het allerlaatste moment om het heft in eigen handen te nemen door onze gasten en het dorp alsnog te trakteren op een kleine vuurwerkshow. Het resultaat was een mooie avond, waarin mensen uit de wijde omgeving op ons achterterras genoten van een prachtig siervuurwerk aan de hemel.

Klusmoe

Ondanks dat we enorm trots zijn op al wat we gerealiseerd hebben, blijft er altijd ruimte om te verbeteren. Bovendien gaan er wel eens dingen kapot en vergen zowel het terrein als de verhuureenheden regelmatig onderhoud. Ook wij zijn natuurlijk maar mensen en een dag heeft maar 24 uur. Daar komt bij dat we eigenlijk even geen kwast, boormachine, pvc-pijp, snoeischaar of elektriciteitsdraad meer kunnen zien; wij zijn officieel klusmoe! Nu het hoogseizoen al onze aandacht vergt, hebben we dan ook besloten dat we alle niet-noodzakelijke klusjes even uitstellen tot september.

FirePit en een open-vuurverbod door droogte

Net voordat de ergste hitte zijn intrede deed, hebben we nog snel onze FirePit afgemaakt. Er prijkt nu een zeshoekige bank van massief hout om de cirkel van stenen op het beton waar ooit de tipi-tent stond.

Daarmee is een deel van onze droom eindelijk realiteit geworden; een plek waar kampeerders met allerlei verschillende achtergronden ongedwongen bij elkaar kunnen komen, kennis kunnen maken en verhalen uit kunnen wisselen. Samen om een knisperend kampvuur, onder de sterrenhemel, met een wijntje of biertje en voor de kinderen uiteraard met een marshmallow aan de stok! Het kampvuur zelf moet tijdelijk even wachten, want dat is door de extreme droogte en het gevaar voor bosbranden momenteel verboden hier.

Laatste draaidagen Ik Vertrek

De TV-crew van Ik Vertrek kwam in het laatste weekend van juli voor de derde en laatste keer bij ons in Frankrijk op bezoek. Het contrast met de winter qua weersomstandigheden en natuur werd vastgelegd. Nu alles open is, werden we gevolgd in onze dagelijkse bezigheden terwijl de camping bezet is en we namen een eindgesprek op.

Daarin blikken we terug op hoe het ons is vergaan en beantwoorden we de vraag hoe we de toekomst zien. We gaven nog enkele uren materiaal aan homevideos mee en nu is het tijd voor de eindmontage. We hopen in November aan iedereen te mogen aankondigen wanneer ons avontuur op televisie te zien zal zijn.

Verruimde openingstijden

In Augustus is het traditioneel druk in het dorp. De auto’s passen nog maar amper op het kerkplein, waaraan je ziet dat er veel mensen ’terug’ zijn. Het gonst van de mensen die elkaar begroeten en enige tijd niet hebben gezien.

Bovendien mochten we, op één tent-plek na, voor het eerst ons bordje “Camping vol” ophangen, dus ook het toerisme is volop aanwezig. Dat vraagt uiteraard om verruimde openingstijden en zodoende besloten we tijdelijk 7 dagen per week open te gaan met zowel de bar als de winkel.

Verlengde verblijven, reviews en terugkerende gasten

Zelf kunnen we natuurlijk vertellen hoe fantastisch het hier is, maar wie beter dan onze gasten om dat te beoordelen? De zaken die wij als perfectionisten nog graag willen verbeteren of liever anders zien, lijken onze gasten in mindere mate te storen. We scoren namelijk 4,9 / 5 in google , 10 / 10 op PitchUp en 5 / 5 op Tripadvisor.

Daar zijn we natuurlijk APETROTS op!! We hadden zelfs een koppel dat ons liet weten zo genoten te hebben, dat ze bij thuiskomst direct de tent in de tuin terug hebben opgezet. Bovendien hebben we structureel bezoekers die hun voorgenomen verblijf met één of meerdere nachten verlengen, omdat ze de camping en de omgeving zo fijn en mooi vinden.

Tot slot hebben we inmiddels al gasten voor een tweede keer mogen verwelkomen. Zij waren zodanig tot rust gekomen tijdens hun vakantie eerder dit jaar, dat ze besloten met vrienden nog een weekend terug te komen. Dat is natuurlijk het grootste compliment dat we kunnen krijgen en het geeft ons veel voldoening en goede moed voor de toekomst!

Tegenslag

Zoals eerder toegegeven, bestaat ons avontuur natuurlijk niet alleen maar uit voorspoed – we kennen ook tegenslagen. Het groots aangekondigde glasvezel is bijvoorbeeld nog altijd niet voorbij de brug en iedere reactie op onze navraag bij het telecombedrijf blijft vooralsnog uit.

Dat betekent dat we onze gasten op de camping nog steeds geen fatsoenlijke WiFi aan kunnen bieden, behalve een trage verbinding in de bar. Gelukkig heeft het merendeel van onze bezoekers prima 4G dekking en een databundel ter beschikking, maar toch vinden wij het jammer.

De boktor vreet ondertussen vrolijk verder aan onze dakspanten, ondanks onze herhaaldelijke behandelingen van het hout, maar: wie het laatst lacht, lacht het best! Ook de aangevraagde elektrische huurfietsen zijn dit seizoen uiteindelijk niet geleverd, ondanks de toezeggingen vanuit de communauté de commune pays gentiane. Volgend jaar beter…

Nederlandse bekenden op bezoek!

Nadat we een tijdje geen enkele ‘oude bekende’ hadden gezien, konden we er afgelopen maand weer een aantal aan het lijstje toevoegen.

Zo hebben we lekker geluncht met Paula en Björn, genoten van een avondje kampvuur met Noor, Ruud & kids en werden we getrakteerd op muzikale verzorging van Geert-Jan terwijl hij samen met Margot een nachtje langskwam. Ook was Lars, die ons kort nadat we hier aankwamen al een paar dagen heeft geholpen, terug met Raffie en zijn camper.

Dorpsfeest

Voor een optimale integratie hebben we ons al kort na aankomst aangemeld om deel te nemen aan de plaatselijke feestcommissie. Dit weekend was het dan eindelijk zover, na meerdere zomers van corona-pandemie, waarin het feest geen doorgang kon vinden, was er een heus jaarfeest voor Saint Bonnet de Condat. Twee dagen lang kwam iedereen samen voor gezelligheid, een hapje, een drankje en het nodige amusement.

Een petanque toernooi, feestavond met DJ, brocante, verkiezing van de beste vogelverschrikker, verloting van een ham voor degene die het dichtst bij het gewicht kwam, schmink en spelletjes voor de kinderen en nog veel meer. Natuurlijk was er ook een optreden van onze eigen ‘troubadour néerlandais’ – Lars Zebregs.

Het was werkelijk een memorabel weekend. De camping zat vol en er was geen stoel meer over op het terras. Zelf hebben we dus niet veel kunnen meemaken van de festiviteiten, maar hetgeen we gehoord en gezien hebben was geweldig!

Hoogtepunt

Met het dorpsfeest hebben we ook meteen het hoogtepunt van de zomer achter de rug. Zo druk als afgelopen weekend verwachten we het even niet meer te krijgen, maar de winkel en het terras worden desalniettemin nog dagelijks goed bezocht. Mensen hebben inmiddels ook de weg naar onze menukaart gevonden, want de Fish & Chips vliegt de keuken uit! De bitterballen en frikandellen zijn inmiddels weer beschikbaar, we besloten ze op veler verzoek middels droogijs-transport te importeren. Ook voor de camping ontvangen we nog met regelmaat reserveringen en we ontvangen haast iedere dag passanten.

Ook vrijwel dagelijks moeten we telefonische aanvragen om last-minute chalets en/of mobil homes te huren voor deze maand teleurstellen. Wij werken natuurlijk onvermoeibaar door om iedereen een zo fijn mogelijke middag, avond of verblijf te bieden, maar kijken stiekem ook uit naar het naseizoen. Na 8 maanden non-stop werken willen we graag weer wat aan onze verdere plannen werken, onze nieuwe leefomgeving verder verkennen én simpelweg heel af en toe helemaal niets doen ;-).

Onze eerste reserveringen voor 2023 beginnen voorzichtig op gang te komen. Voordat het zover is, hopen we nog veel leuke gasten te mogen ontvangen in het winterseizoen. Zowel de chalets als de camping (voor wintergeschikte campers) blijven gewoon open – net als de bar en épicerie. Niet voor niets liggen we perfect gesitueerd tussen twee grote ski-gebieden, Le Lioran & Super-Besse. Kom je deze winter of volgend jaar ook kennismaken met ons kleine paradijs in de Cantal, Auvergne?

À bientôt, veel liefs.

Dennis & Jelle