Lente aan de oever van La Santoire (nieuwsbrief)

Lente aan de oever van La Santoire (nieuwsbrief)

In 14 weken tijd hebben we ons leven moedwillig rigoureus op zijn kop gezet. Onze oorspronkelijke plannen worden nog dagelijks in werkelijkheid vertaald en inmiddels zijn we deels in bedrijf. Terwijl de lente zijn intrede heeft gedaan, zijn we nog niet gegarandeerd verlost van de sneeuw. Zo viel er op 1 april nog maar liefst 20 centimeter, waardoor we gedwongen de werkzaamheden op het terrein moest uitstellen. Meer daarover verderop in deze tweede nieuwsbrief vanuit St. Bonnet de Condat.

Bar en épicerie geopend !

Op 8 April besloten we, al was het maar voor het dorp, alvast de bar en épicerie te openen. Dat had nog de nodige voeten in de aarde. De leveranciers van zowel drank als kassa kregen het niet op tijd voor elkaar. Een ritje Clèrmont Ferrand met een busje dat door zijn assen zakte tot gevolg.

Bovendien moesten we hoofdrekenen, véél hoofdrekenen! Enfin, uiteindelijk mochten we ons gelukkig prijzen met ongeveer 80 geïnteresseerden tijdens onze openingsavond, die erg gezellig was. De volgende dag vroeg op om brood te gaan halen, waarna we de winkel voor het eerst open stelden. Wederom veel geïnteresseerden en veel plezier van ons harde werk om te zien dat we van dienst kunnen zijn.

Gebruiken, openingstijden en drankjes

Hetzelfde openingsweekend deden zich de volgende culturele verschillen aan. In Frankrijk is het normaal om rond 11:00 ’s morgens het eerste rosé’tje te bestellen, waar dat in Nederland zelden vóór 15:00 gebeurt. Ook de voorkeur qua drankjes ligt hier anders. Er worden voornamelijk anijsdrankjes gedronken en ook de kir vind gretig aftrek.

Lokale aperitieven mogen uiteraard niet ontbreken en we doen ons best om alles te leren. Zo hebben we inmiddels bijvoorbeeld door wat een ‘Monaco’, een ‘piscine’ zijn. Tegelijkertijd verwachten we niet dat hier snel een ‘sneeuwwitje’ zal worden besteld… De Fransen eten bovendien pas veel later dan de Nederlanders en zodoende passen we onze openingstijden nog herhaaldelijk aan.

Lokale leveranciers

Ondanks dat we al open zijn, willen we nog steeds zoveel mogelijk lokale samenwerkingen afsluiten met leveranciers. We hebben al lokale wijnen (AOP Côtes d’Auvergne) en brood van bakker Joël Gladines uit buurdorp Marcenat, maar zijn ook druk in gesprek om vlees, paté, kaas, etc in het assortiment op te nemen.

Terrein

Terwijl wij een ander ritme aannemen, is Cor wederom een volledige maand overgekomen om ons te helpen. Met behulp van de materialen die we mochten lenen van de bakker (die ook ons brood levert) en van Jeroen en Rachelle, werd het onderhoud van het terrein vervolgd. Maaien, harken, plukken en talloze ritjes naar de déchetterie voor het groenafval. Een ware metamorfose is het gevolg. We zijn nog lang niet klaar, maar het ziet er iedere dag meer uit als een camping!

Glasvezel

We kregen vandaag een onverwachte verrassing. De aanbieder van het internet liet namelijk weten dat we in aanmerking komen voor glasvezel-internet! Vanaf 5 mei kunnen we dus aan onze gasten ook snelle WiFi gaan aanbieden. Wie van de baas op afstand mag werken, raden we vooral aan te informeren naar de mogelijkheden!

Eerste ‘vreemde’ gasten

Ook onze eerste ‘vreemde’ gasten genieten inmiddels van hun verblijf in één van de Mobil Homes. Het koppel met baby, vergezeld door hun hondje, heeft familie in het dorp. Hun bezoek vergde een flinke rit en we zijn meer dan trots om hen op onze camping te mogen verwelkomen. Uiteraard hopen we dat zij de eersten zijn van wat uiteindelijk een lange gastenlijst mag worden. Ook voor de rest van het seizoen beginnen de boekingen inmiddels op gang te komen, dus wij hebben alle vertrouwen in een mooi eerste seizoen.

Welkom vanaf 02-05-2022

Nu de website live is in drie talen en de reserveringsmodule werkt, nodigen we onze nieuwsbrieflezers dan ook graag uit om vanaf 2 mei bij ons te komen verblijven! Of dat nu in een chalet, Mobil Home, caravan, tent of camper is, je krijgt met de code NEWSLETTER5 tijdelijk 5% korting op het verblijf!

À bientôt, veel liefs.

Dennis & Jelle