Na regen komt zonneschijn (nieuwsbrief)

Na regen komt zonneschijn (nieuwsbrief)

Sinds eind juni hebben we weer voldoende om handen gehad. Inmiddels zitten we net over de piek van ons tweede hoogseizoen, poetsen we ons een slag in de rondte en zijn zowel de bar als de winkel 7 dagen per week geopend. Hoe we ons daar doorheen slaan, lees je in deze zomerse editie van onze nieuwsbrief.

Schaduw gevraagd en geboden

Nadat we ons terras naar achteren verplaatsten voor de veiligheid, hebben we het opgeknapt, uitgebreid én voorzien van de nodige schaduw. De kleine ‘fairylights’, bekend van achter op het campingterrein, bungelen nu vrolijk onder het schaduwdoek, dat maar liefst 5,5m bij 5,5m groot is! Samen met een tweede driehoekig doek van 3x3x3 meter en de overkapping, maakt dit dat we voldoende schaduwplekken kunnen bieden. Daar waar we vroeger leerden dat rond 13:00 het warmste punt van de dag ligt, is dat hier eerder rond het einde van de middag en daarmee tijdens borreltijd. Die schaduw is dan ook bepaald geen overbodige luxe nu het hier al dagen op rij warmer dan 30 graden wordt. Zodoende hebben we achter nu ongeveer 50 zitplaatsen, met een muziekje op de achtergrond en een fantastisch uitzicht op de vulkaan. Wat wil je nog meer…?

Feestdagen, evenementen en spektakel

Vanwege de situatie in de grote steden, waar veel geprotesteerd werd en het lang onrustig was, vaardigde de overheid een landelijk  vuurwerkverbod uit voor 14 juli; de nationale feestdag. Wij besloten ons siervuurwerk-pakket daarom te bewaren en op 18 juli af te steken na het concert van onze enige echte Nederlandse Troubadour. Lars Zebregs, die al eerder optrad op het dorpsfeest van vorig jaar, verzorgde op het eerder genoemde achterterras een mooie avond vol muziek. Dit ensemble leverde veel waardering op vanuit zowel toeristen als de lokale gemeenschap.

Zulke evenementen zorgen voor een behoorlijke aanloop en dus is het soms flink aanpoten! Waardering alom dus ook vanuit onze zijde, voor de hulp van Mattéo. Na een maandje van afwezigheid is hij sinds 1 augustus weer achter de bar en in de bediening te vinden. Mede dankzij hem wisten we diverse bijzondere dagen in goede banen te leiden. Zo hadden we naast de concerten van Lars een zeer geslaagde 14 juli (ondanks het vuurwerkverbod), een fantastisch dorpsfeest inclusief petanque toernooi bij ons op het terrein en een videopresentatie van lokale beelden, gevolgd door een pizza-avond van feestcomité ‘Les Rochers en Folie’ en een muzikale quiz.

Collega 2024 gezocht! 

De aanwezigheid van Mattéo is ons zelfs zo goed bevallen, dat we volgend jaar graag weer iemand inhuren. Mattéo heeft helaas al andere plannen, waardoor hij niet in Saint Bonnet de Condat zal zijn die zomer… Ben of ken jij dus de vrolijke jongeman/dame (18+) die ons volgende zomer bij komt staan? Of je het nu combineert met een praktijkstage of op zoek bent naar een zomerbaantje, wij betalen je ruimschoots boven het landelijk minimumloon en bieden nog veel meer voordelen! De volledige (stage)vacature voor 2024 vind je hier. 

‘La Cabane’

In overleg moesten we besluiten de massages dit jaar volledig te annuleren. Vervolgens hebben we de betreffende ruimte omgedoopt tot ‘La Cabane’. We hebben het verblijf geschilderd, gestoffeerd en voorzien van een kitchenette. Zodoende kunnen we nu, na vele aanvragen, een eenvoudig onderkomen bieden aan wandelaars. Aangezien de GR4 praktisch door onze achtertuin loopt, is dit een welkome toevoeging. De eerste mensen die er sliepen, hebben inmiddels positief gereageerd op hun verblijf!

Camping Complet!

Met enige regelmaat moeten we ‘nee’ verkopen aan mensen met campers, die zonder reservering, aan het einde van de middag voor onze poort staan. Met slechts vier camperplekken is dit natuurlijk vaak een bron van teleurstelling. We onderzoeken dan ook of we komend seizoen enkele van onze bestaande plaatsen kunnen converteren tot camperplekken.

En panne…

Na het dak heeft nu ook onze auto last van ‘panne’. Ons oude, vertrouwde busje had wat last van knipperende waarschuwingslampjes en dus brachten we het bij de garage binnen om de motorolie te laten verversen. Onze tochtjes door de bergen maakten dat ons met klem geadviseerd werd om ook de voorbanden te laten vervangen. Niet ideaal voor de portemonnee, maar dan kunnen we er weer even tegenaan – dachten we. Niets was minder waar, want een week later brandde plots ook het lampje motorstoring… Inmiddels staat onze witte alleskunner dus al bijna twee weken bij de garage. Zij hadden weinig leenvoertuigen beschikbaar, zodoende rijden we tijdelijk in een hele hippe groene Nissan Micra met een enorme barst in de voorruit en ruim 300.000km op de teller.

Volwaardig Fransman

Na regen komt zonneschijn en gelukkig kwam er dan ook goed nieuws. Anderhalf jaar na dato kregen we eindelijk het verlossende woord; Dennis heeft een numéro sécurité social (min of meer het equivalent van een BSN) toegewezen gekregen en is daarmee nu ook volwaardig fransman! Een hele opluchting, want dit betekent concreet dat eventueel gebroken benen niet meer hoeven te worden voorgeschoten in het ziekenhuis. Ondertussen doen we er natuurlijk zoveel mogelijk aan om allebei in goede gezondheid te blijven. Zo zijn we al bijna 5 maanden gestopt met roken! 

Herhaling

Op 5 augustus werd onze uitzending van Ik Vertrek in Nederland herhaald op NPO1. Op verzoek van de redactie schreven we hiervoor bovendien een nieuwe Hoe gaat het nu met?. Dit leverde weer een hele hoop leuke en lieve berichtjes op van mensen, waarvoor hartelijk bedankt! Tevens kwamen hiermee ook de eerste aanvragen binnen om in 2024 te kunnen reserveren. Inmiddels hebben we het seizoen dan ook opengesteld en kun je voor beschikbaarheid en reserveringen terecht op onze website. Op dit moment is er nog voldoende plek, maar de eerste periodes zonder beschikbaarheid beginnen zich alweer langzaam te manifesteren. Wie dus zeker wil  zijn van zijn/haar verblijf doet er goed aan om tijdig te reserveren!

Eightball!!

Wie vanaf nu bij ons verblijft, profiteert bovendien van ons poolbiljart! Nadat we in eerste instantie keurig en snel beleverd werden, bleek dat er een pakket met twee grote gaten van een vorkheftruck op de stoep werd gezet. Niet alleen de verpakking, maar ook de inhoud was duidelijk zichtbaar flink geperforeerd. Ondanks dat de chauffeur volhield dat het pakket ‘gewoon in orde’ was, hebben we het geweigerd. Vervolgens bleek het door ons bestelde biljart niet meer op voorraad. We accepteerden een alternatief, maar mochten vervolgens wekenlang mailen met de vraag of er al iets bekend was. Na steeds te horen te hebben gekregen dat de transporteur contact op zou nemen, bleek er alsnog een fout te zijn gemaakt. Lang verhaal kort; de pooltafel is inmiddels eindelijk geleverd en wij weten wel hoe we de rustiger wintermaanden door gaan komen 😉

Einde seizoen

Voor het zover is dat wij zelf een potje gaan poolen, mogen we nu eerst nog twee weken onvervalst ‘knallen’. Op 2 september vieren we vervolgens het einde van het seizoen met een mooi feestje, waarna we de openingstijden van 7/7 weer een klein beetje terug gaan schroeven en ons voor gaan bereiden op een hopelijk mooi naseizoen.

Voor een select gezelschap; tot binnenkort. Eenieder ander hopen we in het naseizoen of volgende zomer te mogen verwelkomen!

 

Veel liefs & à bientôt,

 

– Dennis & Jelle