Bloesem en bloemknoppen (nieuwsbrief)

Bloesem en bloemknoppen (nieuwsbrief)

De eerste bloesem komt weer aan de bomen, sneeuwkettingen zijn niet meer verplicht, de koeien staan weer in de wei en het gras begint te groeien; het is lente! In deze zonnige nieuwsbrief lees je hoe de winter ons beviel, hoe we ons voorbereiden op een tweede hoogseizoen, hoe het ons privé vergaat en welke ontwikkelingen er zijn sinds onze terugkeer vanuit Nederland.

Een andere winter

Hoe anders was deze winter dan die van vorig jaar. In plaats van een emigratie die gevolgd werd door een grote renovatie, hebben we afgelopen maanden onze rust genomen. De winkel is 6 dagen per week open gebleven en de bar in de weekenden, maar beide met beperkte uren. We hebben in de chalets en op de camping diverse gasten mogen ontvangen. Sommigen die naar sneeuw verlangden, anderen juist op terug- of doorreis naar Spanje of Portugal. Wij zelf hebben die vrije uurtjes dankbaar benut. Zo haalde Dennis zijn PS4 onder het stof vandaan, las Jelle eindelijk weer eens een boek en hebben we samen heel wat Yahtzee velletjes versleten.

Grote voorjaarsschoonmaak

Met de lente in aantocht hebben we de afgelopen weken vooral de nadruk op periodiek onderhoud gelegd. Kubieke meters blad hebben we geharkt en geblazen, maar het terrein is weer helemaal klaar voor het voorjaar. De chalets zijn allemaal grondig schoongemaakt, alle keukens en binnendeuren opnieuw geschilderd en alle terrasmeubilair staat in een nieuwe laag beits. De wasmachine op de camping begaf het helaas, dus ook die werd vervangen. Alle kleine reparaties zijn uitgevoerd en zo kunnen we onze gasten ook dit jaar een optimale vakantie laten beleven. In het woonhuis hebben we voor de zekerheid de betimmering van de tweede helft van het dak gehaald. Dit om te kunnen kijken of de dakspanten die erachter zaten in eenzelfde staat waren als we eerder aantroffen. Gelukkig is hier amper schade waar te nemen en dat geeft ons een weer beetje rust.

Subsidies en administratie

Inmiddels hebben we de ‘comcom’ ontdekt, ofwel de communauté de communes. Niet al te ver, in Riom-ès-Montagnes, kunnen we hier terecht voor allerhande administratieve zaken. Diverse overheidsorganen hebben er eens in de zoveel tijd een open spreekuur en wij waren er dus afgelopen maand ineens kind aan huis. Het legen van de glasbak op de camping, in een mum geregeld. Een informatief gesprek omtrent subsidies voor verbeteringen aan het huis – waaronder het dak; afgevinkt. Vervolgens nog een ochtend in de wachtkamer om ein-de-lijk Dennis’ Carte Vitale te regelen en toen was het wel weer even genoeg met bezoekjes aan het oude stationsgebouw…

Samenwerking

Zoals eerder beschreven moeten we het hier op het platteland nu eenmaal samen doen. Voor het komende seizoen hebben we dan ook een aantal leuke nieuwe samenwerkingen op de rol staan, naast bestaande partnerships. In de maanden juli en augustus zal masseur Arno van Haren iedere dinsdag bij ons op de camping aanwezig zijn om massages aan te bieden aan onze gasten en andere geïnteresseerden. Net dat beetje extra ontspanning op vakantie dus! Bovendien zijn we sinds kort een samenwerking gestart met Lianne Hommel van Parfumbijdewas.nl. Samen zorgen we ervoor dat onze gasten kennismaken met hun heerlijk geurende producten. Zo ruik je onmiskenbaar dat het beddengoed en de handdoeken in onze Chalets en Mobil Homes gewassen worden met parfum bij de was, waardoor de hele accommodatie heerlijk fris ruikt!
We kregen na herhaaldelijke aanvragen en veel geduld eindelijk goedkeuring om wederverkoper van de lokale krant, La Montagne, te worden. Zodoende hebben de locals voortaan hun dagelijkse portie nieuws direct bij ons verkrijgbaar. Aansluitend kregen we, na bijna een jaar, eindelijk contact met een leverancier van lokale souvenirs. Inmiddels zijn er dus magneten, sleutelhangers, bekers, boeken over de omgeving en Cantal-snijplanken in de winkel verkrijgbaar. Naast een scala aan lokale ansichtkaarten is bovendien een heuse ‘camping’-ansichtkaart inmiddels werkelijkheid geworden, stiekem best trots op onze eerste eigen merchandise! Tot slot hebben we sinds deze week in de épicerie ook diverse heerlijke biologische speciaalbieren van Brasserie des Estives uit het nabijgelegen Allanche in de verkoop. Desgewenst mét glas en cadeauverpakking, dus niet alleen lekker voor bij de caravan, maar ook leuk als cadeau voor thuisblijvers. 

Nederlandse Parels van de Auvergne 

Inmiddels hebben we meerdere enthousiaste Nederlandse bezoekers gehad die langskwamen naar aanleiding van onze Ik Vertrek uitzending. Het blijft bijzonder om te ervaren dat mensen je bij voornaam noemen zodra ze de receptie binnenlopen, maar ook leuk! De belangstelling was op enig moment zelfs zo groot dat we dit jaar reeds voor het eerst ‘nee’ hebben moeten verkopen. Wie langs wil komen, doet er dus verstandig aan te reserveren 😉
Ook maakten we afgelopen maand kennis met journalist en schrijver Imco Lanting. Hij woont al sinds 2017 in Clermont-Ferrand en beheert onder andere de Facebookpagina Parels van de Auvergne. Als onderdeel van een drieluik dat hij daarvoor schrijft, bracht hij ook ons een bezoek. Op de pagina tref je de berichten over de Puy Mary en haar natuurlijke schoonheid, onze top10 om hier in de omgeving te ondernemen en een mooie beschrijving van Imco’s toeristische route vanuit Clermont-Ferrand naar ons toe.

De tijd heeft hier niet stilgestaan, dat doet ze nog!

Al met al blijkt dat het beeld zoals wij het voor ogen hadden toen we aan dit avontuur begonnen, heel mooi vorm heeft gekregen. De Nederlanders kijken hun ogen uit als de Fransen de bar bestieren en andersom is er ook een gezonde interesse. Het geheel, met een lokaal wijntje, biertje en hier en daar een frikandel of bitterbal, geeft een heerlijke ontspannen en gemoedelijke sfeer. Dit is precies hoe we het wilden, dus kom maar op met dat hoogseizoen!

Hopelijk tot snel,

Veel liefs dès la douce France!

Dennis & Jelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *