Het is een intensief half jaar geweest in Frankrijk (nieuwsbrief)

Het is een intensief half jaar geweest in Frankrijk (nieuwsbrief)

Het is vandaag precies een half jaar geleden dat we emigreerden naar Frankrijk. In deze nieuwsbrief blikken we terug op 6 intensieve maanden. Bovendien vertellen we je graag het laatste nieuws uit St. Bonnet de Condat en onze avonturen op en om Camping La Santoire.

Toen en nu – een verschil van dag en nacht

Het voelt soms alsof we hier al veel langer zijn en tegelijkertijd is het afgelopen half jaar voorbij gevlogen. We begonnen in hartje winter met de renovaties en zuchten en steunen nu af en toe bij de fysieke werkzaamheden in de zomerzon – een verschil van dag en nacht.

Dat verschil zien we zelf in onze dagelijkse bezigheden eigenlijk niet meer terug, tenzij we de foto’s van toen en nu vergelijken. Het terrein ligt er hartstikke mooi bij, al heeft de natuur nog wat tijd nodig om te herstellen van ons geweld. De bar en winkel zijn volledig in bedrijf en we voelen ons helemaal thuis tijdens de spaarzame uurtjes die we in het woonhuis doorbrengen.

Klaar voor het hoogseizoen!

Veel van de woningen hier zijn in het bezit van families en worden zodoende gebruikt als tweede (vakantie)huis. Met de vakantie in aantocht, merken we dat we haast dagelijks weer nieuwe mensen uit het dorp ontmoeten in de bar en épicerie. Ook worden we steeds beter gevonden door passanten, nu we aangesloten zijn bij de nodige platforms.

De gasten zijn tot nu toe onophoudelijk positief en complimenteus. Bovendien leren we veel van hun verblijven. Tenslotte wil de één graag vissen, maakt de ander lange wandelingen en komt de volgende met een wens om lokale producten bij de boer te kopen. Zo zijn het allemaal gasten met hun eigen wensen en behoeften, waar wij met plezier steeds beter in voorzien.

Veelgevraagd was ook de mogelijkheid om bij ons een hapje te kunnen eten. Lastig in het begin, omdat de keuken leeg was toen we de camping kochten. Het enige dat we meebrachten waren een afwasstraat en een huis-, tuin- en keuken friteuse. Inmiddels hebben we geïnvesteerd in een grote professionele oven, RVS werkbank en een 8 liter friteuse.

Zodoende kunnen we met ons snacking-menu ook hongerige dorpelingen en campinggasten wat te eten serveren. Naast croque monsieurs, pizza en panini’s, mogen op het menu natuurlijk de klassieke Nederlandse bitterballen en frikandellen niet ontbreken, tot vreugde van locals én toeristen!

Niet alleen maar leuke dingen

Het hebben van een camping is natuurlijk niet altijd alleen maar leuk. Zo ontdekten we inmiddels al vier wespennesten. Met ons beperkte budget proberen we, zolang het verantwoord is, al dit soort dingen eerst zelf op te lossen voordat we een professional tegen betaling inschakelen. Zo kwam het dus dat Jelle, ondanks zijn enorme wespenfobie, Dennis bijstond bij de verwijdering van een flinke honingraat met bevolking.

De beestjes hadden zich tussen de isolatie van één van onze chalets verschanst en er zat niets anders op dan ze met de hand te verwijderen. Ook de vele mollen op het terrein proberen we aanhoudend te verjagen, want het blijkt erg lastig om gras te laten groeien wanneer er steeds maar weer enorme molshopen opduiken.

Opgeven zit nietin onze aard

Terwijl wij proberen een acceptabele balans te vinden met de flora en fauna op het terrein, denken we natuurlijk ook nog steeds aan onze gasten. Met frisse moed plaatsten we dan ook balustrades om de terrassen van de chalets, die net wat meer gevoel van geborgenheid en privacy geven. Daarnaast kochten we twee fantastische hangmatten, waarin je heerlijk weg kunt dommelen langs de rivier.

De eigenaar van het perceel naast ons heeft inmiddels het hoogstaande gras gemaaid, waardoor het ook nog eens heerlijk naar vers gemaaid gras en lavendel ruikt. Met het geluid van de vele vogeltjes en de stromende rivier op de achtergrond, zijn we dan ook stiekem wel eens jaloers op onze gasten – want wat is het hier een heerlijke plek om vakantie te vieren! Ondertussen is de Auvergne in volle glorie ontwaakt, want het hele zomerseizoen lang wordt er om ons heen van alles georganiseerd om inwoners en toeristen te vermaken.

Zelf realiseren we ons natuurlijk ook dat we niet mogen klagen. Ondanks dat we hard werken en dat het niet altijd makkelijk is geweest, hebben we ons leven met succes radicaal omgegooid. Vroeger werden we wakker van het opgenomen geluid van vogels uit de wekker, waarna we met wisselende gemoedstoestand naar het werk moesten. Hier worden we gewekt door de vogeltjes zelf, om vervolgens elke dag aan onze toekomst te mogen bouwen. Het waren zes mooie, maar intensieve maanden en we hebben het hoogseizoen nog tegoed.

De openingstijden zijn per vandaag verruimd en het toegenomen aantal gasten brengt meer schoonmaakwerkzaamheden met zich mee. We verloren samen al ruim 20 kg en met de lange dagen die ons te wachten staan, is het goed denkbaar dat we vermoeid zullen zijn als we het seizoen afsluiten. Dat neemt niet weg dat we blij met onze keuzes zijn. We zijn enorm trots op al hetgeen dat we tot nu toe hebben bereikt en kijken reikhalzend uit naar wat het komende half jaar ons te bieden heeft.

In de maanden juli en augustus zijn onze Chalets en Mobil Homes nagenoeg volgeboekt, maar er zijn nog enkele plekjes vrij.

De actuele beschikbaarheid kun je altijd vinden op onze website en uiteraard ben je ook van harte welkom met een camper, tent of caravan. Hopelijk tot ziens!

À bientôt, veel liefs.

Dennis & Jelle